Spel på spel

Vi har redan sett möjligheten att satsa pengar på E-sportmatcher hos några av de stora spelbolagen. Mycket tyder på att detta bara kommer att bli alltmer utbrett, något som på många olika vis är intressant för E-sporten.

Att spela på resultatet i olika idrottsmatcher och event är något som sedan länge varit etablerat och något som har hjälpt många utav sporterna att ta ekonomiska kliv framåt, något som stärkt deras vardera positioner inom idrottsvärlden. Att det går att satsa pengar på olika idrotter är idag näst intill ett riktmärke för att de ska anses som riktigt seriösa sporter och understryka att de har bra och fungerande organisationer bakom.

E-sporten som länge kämpat för att nå till nya nivåer rent prestigemässigt, är just nu på väg att göra denna viktiga resa för att till viss del säkra sin fortlevnad, något som känns både spännande och lite osäkert. Missförstå oss inte. Vi har inga som helst tvivel på att E-sporten hör hemma inom denna kategori, men vi har redan nu sett tendenser på läggmatcher, något som skadar E-sporten någon oerhört, precis på samma sätt som till exempel mutskandalerna som varit på tapeten i fotbollens värld.

I framtiden är chansen stor att sidor som tidigare fokuserat hårt på att bland annat ge speltips på vanlig idrott, även kommer utveckla egna avdelningar som också behandlar E-sport. Det kommer med all sannolikhet vara en alldeles för betydande marknadsandel att totalt strunta i, något som bara kommer bli mer och mer uppenbart, ju längre tiden går.

Frågan är om redan etablerade fantasi-ligor så som de på ESL i framtiden kommer göra slag i saken och ge sig in i striden om dollartecknen mot redan etablerade spelbolagsjättar. Det är minst sagt en spännande framtid som vi alla spelintresserade går till mötes och en kommande utveckling som både går att sia om, men som samtidigt är fördold i en dunkel dimma.