Populära LAN-spel

LAN, som står för Local Area Network, är ett begrepp som är välkänt inom dataspelsvärlden. Begreppet har till och med blivit ett verb, att ”lana” innebär att man träffas ett gäng, kopplar ihop sina datorer och spelar och utbyter filer och dylikt. Den vanligaste aktiviteten på ett LAN är dock att spela och därför tänkte vi här titta närmare på några spel som är populära att spela på ett LAN.

Counter Strike

Krigsspelet Counter Strike, oftast kallat CS, är ett av de absolut mest populära spelen att spela på LAN, framför allt eftersom det är ett spel som går att spela i lag där det helt enkelt handlar om att bekämpa motståndarlaget.

Warcraft

Warcraft är ett annat populärt LAN-spel som egentligen består av en hel serie spel där World of Warcraft troligtvis är den mest kända. Warcraft utspelar sig i en fantasyvärld där det helt enkelt handlar om att bekämpa motståndarsidan.

Starcraft

Starcraft är precis som Warcraft ett spel inom den genre som kallas för realtidsstrategi. Precis som Warcraft har även Starcraft fantasytema fast med inslag av science fiction.