Vinstsummorna på väg uppåt

Vinstsummorna inom dagens E-sport är sannerligen på väg uppåt. För oss invigda som länge arbetat för E-sportens ökade prestige och värde är det bara att tacka och ta emot den skörd vi sedan länge sått.

Dataspel och främst E-sport är starkt på frammarsch i dagens samhälle. Generationsväxlingen har äntligen kickat in och gett mer luft under vingarna. Det har gett oss ett moment som bör utnyttjas till fullo för att etablera en ny världsordning där E-sporten både skjuts i höjden och befäster den nyvunna positionen under en lång tid in i framtiden.

Ökade summor

Vinstsummorna i dagens E-sport har numera börjat nå till sådana nivåer att de på allvar börjar kunna jämföras med casinovinsternas stora summor eller vad man tjänar inom andra professionella idrotter. Det är självfallet något som alla seriösa gamers länge väntat på, ett tillfälle att faktiskt kunna leva på sitt allra största intresse, för långt fler än vad som tidigare varit möjligt.

I takt med den ökade prestigen i media och turneringssummornas uppgång har även sponsorpengarna ökat för de professionella E-sportslagen. De har idag ett betydligt större kapital för att driva sina verksamheter, något som i slutändan gynnar alla de gamers som ligger till grund för hela branschens existens.

Mentaliteten kring gaming har även den ändrats mycket de senaste åren. Det handlar inte längre om en viss stereotyp av gamers som uppehåller sina föräldrars källare, utan nuförtiden spelar i princip alla i någon utsträckning. Det är även tydligt att tjejerna vågat ta ett betydligt större utrymme än tidigare, något som även det känns extremt viktigt för framtiden. I många fysiska sporter lider kvinnan rent biologiskt av sämre förutsättningar, något som i dataspelens värld blir utraderat. Om något förutser jag ett framtida tronskifte där betydligt fler kvinnliga gamers kommer kliva upp på toppositioner inom de allra största lagen, många gånger som nyckelspelare.