Hearthstone

Hearthstone är ett online samlingskortspel utvecklat av Blizzard som annars är mest känd för stora titlar som Warcraft, Starcraft och Diablo. 

Spelets grund är väldigt likt vanliga samlingskortspel som Magic The Gathering, man börjar med en grundläggande kortlek med ett visst antal kort som man spelar med. Med tiden kan man skaffa fler kort och kunna bygga många olika typer av lekar. I Hearthstone är det 30 kort som gäller men vilka kort man har tillgång till kommer att bero ganska stort på vem man väljer att spela som.

Hearthstone är mycket nära kopplat till Warcraft-spelserien, man kommer att kunna välja mellan nio olika ”klasser”: Warrior, Shaman, Hunter, Warlock, Mage, Druid, Paladin, Priest och Thief. Alla dessa klasser är representerade av en karaktär från Warcraft-universumet.

Varje klass har tillgång till två typer av kort: spells och minions. Spells är kort som ger en specifik effekt när de spelas och sedan tar man bort kortet. Minions är figurer som man använder för att slåss emot motståndaren. De har ett attack- och ett försvarsvärde som ställs emot andra korts värden ett mot ett. Om en minions försvarsvärde går ned till noll dör den.

Alla spells är unika för varje klass, en del minions är också det men det finns även ett stort antal minions som alla klasser har tillgång till.

Klassern har dessutom en specialförmåga som också är unik, Warriorn kan till exempel ge sig själv 2 armorpoäng som måste tas bort innan han kan bli skadad. Warlocken kan göra två i skada på sig själv för att få dra ett kort till, medan prästen kan hela 2 poäng.

Målet med spelet är att genom spells och minions sänka sin motståndares hälsa till noll, man börjar varje parti med 30. För att vinna krävs det att man använder både sin spells och minions så smart som möjligt.

I början av varje runda drar man ett kort och sedan får man spela kort tills man väljer att avsluta sin tur. Väntar man dock för länge kommer rundan av avslutas automatiskt.

Man kommer dock inte kunna spela hur många kort som helst varje runda, varje kort kostar viss mycket ”mana” att spela och vid spelets början har man bara ett mana att spendera. För varje runda som går ökar dock ens manareservoar med ett ända tills man når ett max av tio mana.

Vi nämnde tidigare att företag har börjat erbjuda spel på esport, i nuläget är det väldigt få spel detta erbjuds till, men med Hearthstons växande popularitet är vi tämligen övertygade om att det även kommer att kunna gå att spela på det.

Är man intresserad av att prova spela Hearthstone kan man ladda ned det gratis här. Spelet kommer dock att kräva att man skapar en användare på Blizzards spelklient Battle.net först.